bebelog

Thursday, January 08, 2009


Fotoğraflar eşliğinde kısa notlar, Türkiye ziyaretinin son kısmından...

Yılbaşından önceki Pazar günü Şaşkınbakkal'a babanın dayısını ziyarete gittik. Duru'nun salonda Aksel ve Noyan'dan kalma oyuncaklarla oynarken ve kuşu 'ziyaret' ederken iki fotosu... ASlında Duru bilmiyor, ama babasının çocukluğunun ve gençliğinin bir kısmı da bu iki mekanda geçti. Biz çocukken salonda öyle sere serpe uzanmak yoktu, ama ikinci fotodaki mekanda çok Candy çizgi filmleri, Mork ve Mindy'ler seyretmişliğim ve de ayrıca görünen masada çok Okey oynamışlığım ya da fondu yemişliğim vardır.


Duru ve babannesi yılbaşı ağacı hazırlarken... İstek üzerine ağaç hazırlandı, salon süslendi:


Pazartesi günü Lara ve Lara'yı ziyarete gittik, Önce Çiftehavuzlarda, sonra Acarkent'te... 1. Lara'nın odasındaki oyuncakları dağıtırken:


2. Lara'nın evinde sanat olayımız ve mantı gerçeği konulu bir çalışma... Lara yemekle ilgili laga luga yaparken (evetö laga luga) Duru'nun kırk yılda bir bulduğu mantının dibine ulaştığını görüyoruz:


Yarımşar günlük iki gezi ile tamalanacak olan Pazartesi günü, Acarkent yollarında kara maruz kalmamız dolayısıyla biraz uzadı. Akşam 2. Lara'larda kalmak durumundaydık. Kızlar bu duruma sevindiler tabii... Ertesi sabah uyandığımızda yerlerde kar vardı. Kar gün boyunca devam edince dönüşümüz çok heyecanlı oldu Selamiçeşme'ye (bir tatili de bir arabayı çarpmadan bitirelim ya):


Yılbaşı akşamı kurtlar masanın çevresinde:



Bunlar daha sosyal olan fotolar, Duru'nun dedesinin tepesine çıktığı fotoları koymadım buraya... :)

Labels: ,



Home