bebelog

Friday, January 09, 2009


Yılbaşı bahane, maksat pasta olsun:


Yeni yılın ilk günü annaneyi, Nahit dedeyi, Doğa'yı ve teyzeleri ziyarete gittik. Hepsi yılbaşı partisi yorgunuydular. Duru ve Doğa uslu uslu TV seyrederken... düycem ama çocuklarda kesin şeker var (diyabet değil, ağızda şeker), yerlerinde duramıyorlar.


Hediye furyası yılbaşı ertesinde de devam etti. Duru ve Doğa paketleri hacamat ederken... Ayrıca, Deniz'in saçlarını 'düzeltirken':


Dedesinin kağıt oyununa 'yardım ederken' diyelim. İki dede de oyun oynarken yakalarsa Duru, nedense kontrol hemen ona geçiyor:


Hava soğuk ve yağmurluydu, ama biz yine de giyinip çıktı dişarıya... Şemsiyemizi de almıştık, sahil yoluna yürümeye gittik.



Yeşilkır'dan aşapıya inen sokak çok sessiz ve güzel geldi bize nedense... Daha gezecek, oynayacak şey çoktu sahilde havaya rağmen, ama Duru'nun eve dönmesi gerekti bir noktdan sonra:



View Larger Map

İstanbul'daki son hafta sonunda Lara'yla tiyatroya gitti Duru... Türkçe Pamuk Prense ve Yedi Cüce'ler, hem de müzikal (CD'sini yanımıza alıp döndük, çok güzel parçalar var); hanımlar gösteriyi seyrederken Cem'ler de kahve molası verdiler. Duru ve Başak hızlıca arabaya dönmeye çalışken, Duru'nun elinde çıkışta aldıkları balondan Pamuk Presnse aksesuarı ;) Tiyatro'dan sonra birşeyler yemeğe gittik, Lara ve Duru babalarının cep telefonlarını bozmaya çalışırken:


Akşam eve dönücez, Akmerkez'den arabayı alıp, karşıya geçerken Duru dev gibi TV programı ilanin gördü, bana birşeyler dedi, toparlayamadım önce... Sonra anladık ki 'parmaktan sonra' diyormuş. TR'de TV seyredenler biliyordur (Çok TV iyi değil, ama Türkçe TV ilaç gibi geliyor bize):



Son bir tur Akmerkezi gezdik, kedilere de baktık geçerken, kedi alasımız geldi, ama Duru biliyor, önce balık alıcaz, ona bakabilirse sonrasını düşünücez:


Arabada bütün günün yorgunluğu çıktı, uyurken nedense Türk usulu bacak bacak üstüne atılmış:


Duru doğduğunda yazlığın bahçesine ekilen zeytin ağacı büyümüş zeytin vermiş de, onu suya yatırmışlar:


Gerçekler ortaya çıksın. Deliler bunlar:



Ocak ayının 6'sında Aydın Dede'yi çok sağlıklı bir halde bırakıp annemize ve okulumuza döndük. Aynen gidiş gibi dönüş yolculuğu da çok iyi geçti, Londra'ya kadar uykusuz olmamıza rağmen:



Akşamüstü vardığımızda evimize keyfimiz yerindeydi. Annemizi görünce çok daha keyiflendik.

Labels: ,



Home